Ga naar de inhoud

HAPPY HOME

Het hok voor Janny haar sierduiven en witte postduiven is helemaal opgeknapt. Van buiten allemaal nieuw hout verwerkt en Gerben had nog een mooie ren beschikbaar die ervoor geplaatst is. Alles weer keurig in de verf tot aan de zitschapjes toe. Dit op uitdrukkelijk advies van Janny. Zo merk je weer wie thuis de baas is!
2/5/2022

OUD Peiren koppel weer op jongen

OUDE Peirens weer op jongen
De SUPER KWEKER 340 08-2019340 is een rechtstreekse Noël Peiren doffer waar al diverse teletekst duiven uit zijn gekomen. Hij heeft met de B11-3167650 nu weer bevruchte eieren die dit weekend zijn uitgekomen. De doffer is 14 jaar oud en de duivin is 11 jaar oud. Zij is ook de moeder van de 1e GRAND PRIX St. Vincent 2021
Afd. Friesland '96 op 1183 km '21 en komt uit de Lijn van de Wondere Peiren: 1e Wereldkampioen + 1e N.P.O Grote fond.
Heel mooi dat onze oudgedienden hun plicht nog zo goed vervullen!
Simon Kuipers | 3/4/2022

Hokken in de sneeuw op 1 april 2022 (geen grap!)

Je zou bijna zeggen een 1 april grap, maar de werkelijkheid is anders!
Net terug van een mooie fietsvakantie in België met heerlijk fiets weer en dan kom je thuis en waan je je in de winter. Achter huis ligt ca. 10 cm sneeuw en ik moest de laarzen aanhebben om bij de achterste hokken te komen. Hele gewaarwording!
Binnenkort de eerste wedvluchten voor de snelle mannen en vrouwen, maar dan moet het weer zich nog wel even aanpassen.
Simon Kuipers | 1/4/2022

Lang weekend weg in Ieper (België)

Lang weekend weg in België

Janny en ondergetekende zijn een langweekend weggeweest in West-Vlaanderen. We hadden een prima hotel in Ieper en hebben daar de verschrikkingen gezien die er in de eerste en tweede wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ieper en ook Zandvoorde zijn door de Duisters helemaal plat gebombardeerd. Een soldaat te paard kon over heel Ieper heen kijken. Meer dan 150 ere begraafplaatsen liggen er in de omgeving, erg indrukwekkend. De Last Post wordt sinds 1927 elke avond om 20.00 uur geblazen in de Menenpoort als ere aan al de gevallenen. Je kwam erg veel schoolkinderen en studentengroepen tegen die bezig waren met dit onderwerp. Nu je ziet wat er in Oekraïne gebeurt, mag je rustig zeggen dat Poetin niet veel geleerd heeft van de geschiedenis en hier maar eens een dag rond moet lopen. Misschien brengt hem dat tot inkeer!
Voor ons was het allemaal erg indrukwekkend.

Naast gezellig weg hadden we ook een afspraak met Marc en Dina Decuypere in Zandvoorde. Als je bi hem achterhuis staat zie voor een deel Wallonië liggen en een stuk van Frankrijk. Hoe mooi kun je het hebben.

Hij speelde het afgelopen jaar zeer sterk op Barcelona en Narbonne en heeft veel duiven van het Kweekcentrum. Hij had 14 jongen voor ons geringd waarvan er 7 naar Oudega gaan en 7 naar Peter Wielinga in Drachten. Het waren prachtige jonge duiven en wij zijn er erg content mee.

Ook heb ik zijn Barcelona ploeg van 2021 in de hand gehad, de ene nog mooier dan de ander. Vooral uit de lijn van de SIMSON van Cor van der Ploeg is hij erg succesvol.

Marc heeft geen grote aantallen duiven en grote hokken, maar zijn hokken zijn voor duiven super gezellig. Ook heeft hij allemaal elektronische foefjes op de hokken die de duiven kunnen verduisteren, bijlichten etc.

Naast dat we duiven kregen werden we ook nog uitgenodigd voor een heerlijk diner in een prachtig restaurant. De gastvrijheid kon niet op!!

Simon Kuipers | 31/3/2022

Zeer geslaagde voorjaarsbeurs in Houten

Beurs in Houten 5 en 6 maart

Het was zaterdag erg druk op de beurs en zondag was het gezellig druk.
We hebben weer veel sportvrienden gesproken en er zijn nog nooit zoveel duiven van kweekcentrum Friesland van liefhebber verwisseld tijdens een beurs.
Al met al zijn het wel intensieve dagen, zaterdag 5.30 uur in de auto en om 19.30 uur thuis. Zondag een uurtje later weg en we waren 17.00 uur thuis. Daarna met elkaar uit eten geweest, ook altijd gezellig. Dan kun je wel slapen die nacht!!
Maandag alles schoonmaken en opruimen en staat het stand inventaris weer klaar voor de volgende beurs.
Nu gaan we ons weer storten op de kweek, de duiven komen nu op eieren en dan begint de cyclus opnieuw. Wij hebben er weer zin in.

Ook Jelle Jellema met Jan Willems waren nog bij ons op bezoek. Altijd leuk!!

Simon Kuipers | 9/3/2022

Voorjaarsbeurs Houten stand nummer 364

De voorjaarsbeurs vindt plaats op 5 en 6 maart.
Met ruim 150 exposanten staat er weer een leuke Voorjaarsbeurs op de kalender.
Precies twee jaar nadat de Corona pandemie zijn intrede deed en wij onze levensstijl en gewoontes hebben moeten aanpassen om ons zelf en onze naasten en dierbaren te beschermen mag er gelukkig weer veel meer. Laten we hopen dat we deze nare periode voorgoed achter ons kunnen laten.
Bezoekers
Let op; in tegenstelling tot wat u in de advertenties leest gaan de deuren op zaterdag voor bezoekers open om 8.30 uur om al te lange rijen te voorkomen!!! Op zondag zijn de openingstijden voor bezoekers van 9.00 - 14.00 uur.
Simon Kuipers | 25/2/2022
Terug naar de inhoud