Ga naar de inhoud

Fuid Festival zaterdag 11 december

Afdeling Friesland '96 organiseert gelukkig weer een prijsuitreiking
Op zaterdag 11 december is er eindelijk weer een prijsuitreiking van afd. Friesland ’96. Door de Coronacrisis is dit vorig jaar via een livestream door Jannes Mulder gepresenteerd. Maar nu mogen we elkaar weer onder strikte voorzorgmaatregelen fysiek ontmoeten. De zaal mag 75% van zijn capaciteit gebruiken, dus leden moeten zich van te voren opgeven.
Gelukkig kunnen we gezien de omstandigheden weer wat organiseren al zijn de Coronabesmettingscijfers niet gunstig. Je weet niet wat voor beperkingen er nog aan zitten te komen, maar we gaan er nu voor!!
Simon Kuipers | 4/11/2021

Even op de foto gezet

ROOIE RIKA BEUL NL-1196253 op de foto gezet

Via sportvriend Gijs Verweij is zaterdag 16 oktober de nestbroer van 'Rooie Rika' NL18-1196255 naar onze kweekhokken verhuisd. Deze prachtige sterke rode doffer heeft ringnummer NL-1196253 en heb ik op de foto gezet. Hij was snel gewend sinds zijn aankomst en zat 2 dagen later al tussen de andere kwekers in het bad. Echt iets bijzonders.
Simon Kuipers | 2/11/2021

Peter van Dongen Arnemuiden

Peter van Dongen in een Notendop!!

Peter wordt ’s morgens wakker van het geluid van zijn 2 buren die ook duiven hebben. Hij besluit om bij zijn duiven te gaan kijken, maar er valt nog niets te zien. Rustig loopt hij naar de achterkant van zijn tuin, kijkt nog eens rond om vervolgens weer naar het huis te lopen. Vol ongeloof komt hij halverwege de tuin voorbij zijn spoetnik en ziet in het hoekje een duif zitten. Het is er inderdaad een van Agen en de duif wordt netjes gemeld en blijkt de 3e Nationaal te vliegen. Dit is het begin van een geweldige carrière, want deze crack zou nog veel meer laten zien. ‘Wladimir Klitschko’, vernoemd naar de bokslegende, presteert als jaarling werkelijk fenomenaal en weet zich hierdoor als beste marathonduif WT (WHZB-TBOTB), NPO en Pipa-ranking te klasseren. Een resultaat dat nog nooit eerder vertoond is. Door deze duif is de wereld van Peter van Dongen volledig op zijn kop gaan staan. Ineens is hij in de duivensport wereldberoemd geworden, komen er aanvragen uit binnen- en buitenland en werd hij bijna de dupe van Nederlands meest beruchte duivenmakelaar.
Simon Kuipers | 1/11/2021

Nieuwe aanschaf INIEELT WLADIMIR KLITSCHKO

Duivenruil met Peter en Patrick

Op de recente beurs in Houten hebben we een INTEELT duivin op Wladimir Klitschko gekregen van Peter van Dongen uit Arnemuiden en zijn compagnon Patrick Nancy Logghe uit Zelzate België. Zij wilden graag wat uit onze Noël Peiren duiven en dan kun je met gesloten beurzen wat bijzonders weten te bemachtigen. Naast goede duiven zijn Peter en Patrick ook nog sympathieke duivenliefhebbers en dat scheelt natuurlijk ook.
Simon Kuipers | 31/10/2021

Najaarsbeurs beurs in Houten (23 en 24 oktober 2021)

Najaarsbeurs beurs in Houten
Het afgelopen weekend werd er na de lange donkere Coronamaanden weer een postduivenbeurs georganiseerd. Complimenten voor Pieter Kos die het met zijn team aandurfde in zo’n korte tijd een duiven najaarsbeurs uit de grond te stampen. Je kunt zo’n eerste beurs natuurlijk niet vergelijken met de al om bekende voorjaarsbeurs, maar we hadden als postduivenliefhebbers weer een mooie activiteit.
Ook als kweekcentrum Friesland stonden we er natuurlijk weer. Voor ons was het succesvol, veel mensen gesproken en ook veel duiven die van hok verwisselden.
Simon Kuipers | 25/10/2021

We staan op stand 375

Najaarsbeurs in Houten

Op zaterdag 23 en zondag 24 oktober is er eindelijk weer een een najaarsbeurs voor postduiven in de Expo Houten. Wij zijn er als kweekcentrum natuurlijk weer bij en je kunt ons vinden op stand nr. 375. We stonden eerst gepland in stand 378.
Hopelijk zien we elkaar daar weer voor een gezellig informatief duivenpraatje.

Gerben en Simon
Simon Kuipers | 22/10/2021

Nestbroer 'ROIE RIKA' ook naar het kweekcentrum

Nieuwe aanschaf voor het kweekhok
Via sportvriend Gijs Verweij is gisteren de nestbroer van 'Rooie Rika' NL18-1196255 ook naar de kweekhokken verhuisd. Deze prachtige sterke rode doffer heeft ringnummer NL-1196253. We gaan zowel de doffer als de duivin volgend jaar koppelen tegen de "Arjanneke" lijn van Ronnie Leusink (beste asduif meerdaagse fond 2015 van Nederland) uit zijn succesvolle Jellema x Beens duiven.
Simon Kuipers | 17/10/2021
Terug naar de inhoud