Ga naar de inhoud

Bezoek Noël Peiren op zaterdag 9 september 2023

Bezoek Noël Peiren op zaterdag 9 september 2023
Vaak als Gerben en ondergetekende naar België gaan is het erg warm, zo ook deze zaterdag. De dag begon mistig en deze loste pas op zo rond 10.30 uur. Daarna reed het wel plezieriger. Gelukkig zit er airco in de auto, want op het heetst van de dag was het 34°C en op de terugweg was het om 21.00 uur nog 27/28 °C.
Om 6.35 ben ik in de auto gestapt en heb Gerben opgehaald. De afstand naar Zedelgem is bijna 400 km. We moesten nog een duifje ophalen uit Ulft dus dat was een stukje omrijden en door de hardnekkige mist waren we al met al pas om 13.30 uur op plaats van bestemming. Gelukkig had Noël een goede dag w.b.t. zijn gezondheid en hebben we ook nog een rondje langs de hokken kunnen doen. We zijn zelf in een hok geweest waar nog nooit iemand in was geweest zei Noël. Wij hadden de primeur. In dit hok had hij een ploegje jongen uit zijn beste kwekers zitten en daar hebben wij 5 prachtige jongen uit gezocht. We hebben ook nog een jong van 14 dagen meegenomen uit Inteelt MAJOOR, waar Gerard Koopman ook zo succesvol is, deze lag nog bij de duivin in het kweekhok. Zo rond 15.30 uur zijn we vertrokken en hadden nog een afspraak met Marc Decuypere uit Zandvoorde België. Met hem hebben we heerlijk op het terras wat gedronken en over duiven gekletst en natuurlijk wat duiven geruild. Daarna hebben we een bezoek gebracht aan Gerdy van Overwaele in Brakel om uiteindelijk richting Nederland te vertrekken. We waren om 22.30 uur weer terug, dus dat was me het dagje wel!! Heb het ’s avonds niet meer echt laat gemaakt.
13/9/2023

Bezoek Gerdy van Overwaele Brakel

Gerdy van Overwaele Brakel België
Tijdens onze reis naar Noël Peiren in Zedelgem (B) zijn we ook bij Gerdy langs geweest. Hij heeft een imposant kweekhok en kweekt meer dan dat hij speelt. Gerdy heeft in het verleden enorm sterk gespeeld met zijn vader. Ook was de combinatie erg succesvol met duiven van Noël Peiren. Sinds wij een drietal jaren contact met elkaar hebben zijn er al diverse Peiren duiven richting Brakel gegaan. Het is altijd gezellig bij de familie. We zouden het dan ook bijzonder op prijs stellen dat Gerdy veel succes mag beleven aan de Peiren duiven.
Simon Kuipers | 12/9/2023

Duivenplein in Ulft

Zaterdag 9 september hebben we Noël Peiren bezocht en op de heenweg hebben we een verspeelde duif opgehaald uit Ulft. We werden heel hartelijk ontvangen door Tiny en Toon Straub en de koffie was heerlijk. Wat is hier nu zo bijzonder aan zou je zeggen. Nu dat is het feit dat er een ondernemer en duivenliefhebber andere liefhebbers de gelegenheid geeft om op zijn ruim bemeten erf de duivensport te bedrijven. Ze zijn daar met 6 personen en de sfeer is geweldig. Ze maken gebruik van de koffieautomaat uit de kantine van het bedrijf en iedereen helpt elkaar, maar zijn ook elkaars concurrenten. Goede afspraken over loslaten van duiven is erg belangrijk, maar het gaat probleemloos. Waar de hokken staan wordt ’t Pleintje genoemd en elk hok heeft de naam van een kleinkind.
Complimenten over de ondernemer die dit mogelijk maakt.

Toon Straub is een neef van Jos en Tonny Straub waar wij ook regelmatig contact mee hebben. Helaas is Jos ons ontvallen op veel te jonge leeftijd.
Simon Kuipers | 11/9/2023

Gerben speelt 8e op Freiburg

Gerben speelt 8e op de Olympiade vlucht vanuit Freiburg (was eerst München)

De voorspellingen waren niet goed voor dit weekend en toch kwamen alle duiven los. Gelukkig kwamen ze van Argenton goed en van Freiburg was het moeizamer, maar gezien de omstandigheden redelijk.
Gerben klokte op een kleine 600 km vanuit Duitsland zijn eerste aangewezen “ROOIE RIKA “ duivin om 16.23 uur. Ze speelde de 8e op de meldsite van afd. 11. Toch nog een leuke afsluiter voor Gerben.

Hierbij de duivin reeds op de eieren een halfuur na haar thusikomst.


5/8/2023

3e Nat. Marseille en 3e NPO Tarbes via KC

3e Nat. Marseille en 3e NPO en 5e Nat. Tarbes uit de lijnen van de Noël Peiren duiven van het kweekcentrum.
In het weekend van 22 en 23 juli vloog Pierre Arets Kerkrade de 3e Nat. Marseille uit de Noël Peiren lijnen.

Werner en Jo van Ballegooy Oss winnen de 3e NPO Tarbes afdeling 3 Oost-Brabant tegen 939 duiven op 1034 km. De combinatie speelde de 5e Nat. Tarbes sector 1 op 3603 duiven 21-7-2023 met een halve Noël Peiren van het kweekcentrum.

Kreeg 24-7-2023 een leuk mailtje van Pierre Arets
Hij was erg succesvol met de Noël Peiren duiven.

Hallo Gerben en Simon,

Ik heb er dus toch goed aan gedaan om met mijn vrouw, die Fries bloed heeft, een aantal keren naar jullie te rijden om een duifje te kopen en daarna ergens in Friesland te overnachten.
Met de duivin NL 14-1435988 was ik al behoorlijk geslaagd omdat zij al verschillende goede duiven heeft gekweekt. Ook de NL 18-4451564 heeft al voor een paar goede duiven gezorgd.

Afgelopen vrijdag op Marseille, gebeurde echter iets speciaals. Ik kreeg een duif toen er nog geen duif op de Nationale meldlijst stond, dat werd op de voorlopige uitslag de 3e Nationaal. De duif die dat vliegt is een zoon van een doffer van Michel Pekel en de moeder van de 3e Nationaal is de NL 18-4451564 van jullie, met de echte Peiren lijnen in de afstamming. Maar het wordt nog leuker. Ik speel ook de, voorlopig, 17e Nationaal met een zoon van de NL 14-1435988. Ook een duivin met de Prins Barcelona lijnen en de Wondere Peiren in het bloed.
Ik pak dus twee vazen met twee zonen van twee bij jullie gekochte duivinnen. Het mag duidelijk zijn dat ik zeer content ben met deze duivinnen. Ik wil jullie ook namens mijn vrouw nog eens uitdrukkelijk bedanken voor de super kweekduivinnen.

Nog maar eens het bewijs dat de Peiren duiven nog steeds in staat zijn om helemaal aan de kop te vliegen.

Ik stuur jullie met veel voldoening deze twee super referenties.

Met zeer tevreden duivengroet,

Pierre Arets
Kerkrade
28/7/2023

3 Eerste asduiven dagfond Drachten

4 jaarlingen met 5x prijs (100%) op de dagfond 2023
De jaarlingen hebben dit jaar uitstekend gepresteerd. Ze werden vanuit het jonge duivenhok op weduwschap gespeeld, eigenlijk meer op de deur zoals bij jonge duiven. Er zitten geen nestbakken in, alleen maar schapjes en lokethokken. Op de dagfond speel ik eigenlijk alleen met jaarlingen. Na 2 of 3 dagfond vluchten gaan op elke overnachtvlucht een aantal duiven mee. Dus de ploeg jaarlingen voor de dagfond was op de laatste vlucht uitgedund tot 20 stuks. Het waren dit jaar erg zware vluchten en de eerste fondduiven deden er vaak al 8 tot 9 uur over om thuis te komen. In afd. Friesland ’96 beginnen we met Sourdan en dat is 544 km. De laatste dagfond vlucht is Issoudun en dat is 744 km.

Hieronder de afstamming van de 5 duiven met 5x prijs:
Simon Kuipers | 25/7/2023

2e GRAND PRIX Cahors op de foto gezet

2e GRAND PRIX Cahors nog even op de foto gezet.

Heb de jaarling duivin NL22-8052070 die zo vroeg zat op Cahors 1077 km nog even op de foto gezet. Ga er dit jaar niet meer mee spelen, maar wil er nog een paar jongen uit kweken.
Volgend jaar mag ze op de vluchten weer tonen wat voor kwaliteit ze in huis heeft.
Simon Kuipers | 21/7/2023

Jaarling wint 2e Grand Prix Cahors (1077 km)

2e Grand Prix Cahors (1077 km)
Cahors is vrijdag 7-7-2023 gelost om 11.00 uur. Het werd een zeer zware vlucht met temperaturen ruim boven de 30°C en wind uit oostelijke/zuidoostelijke richting. Simon had 18 duiven meegegeven en daarvan vlogen 9 prijs.
De eerste was de NL22-8052070, een jaarling duivin op weduwschap gespeeld. Ze kwam er met een prachtige sierlijke boog in één keer op de klep. Prachtig gezicht en het was een hele vroege duif. Ze speelde de 1e NIC Drachten tegen 322 duiven, 1e in de Friese Fondclub op 652 duiven en was tevens 1e jaarling. Ze werd 2e GRAND PRIX van afd. Friesland ’96. Ook in sector 4 was ze de 1e jaarling en vloog de 3e Nat. tegen 1349 duiven. Een prachtige prestatie.
Dat het moeizaam verliep bleek later op de dag wel, de punten waren er ’s avonds goed 20.30 uur uit.
12/7/2023
Terug naar de inhoud