Ga naar de inhoud

Accomodatie Simon

Fondseizoen > Spelsystemen

De vlieghokken van Simon Kuipers in Oudega (Sm.)

De vlieghokken op de garage.De jonge duivenhokken in Oudega.Totaal overzicht (10-10-10).Het interieur van de vlieghokken tijdens de rust/winterperiode:

Zolderhok 1: heeft 25 nestbakken en ligt op het zuiden.Zolderhok 2: bevat 20 nestbakken en ligt op het oosten.Zolderhok 3: bevat 8 nestbakken en ligt op het oosten.
Tijdens het vliegseizoen gebruik ik dit hok vaak om duiven op het nest te spelen. Ze kunnen dan samen met de weduwduivinnen (zolderhok 4 en 5) los.Zolderhok 4: is bestemd voor weduwduivinnen. Hierin kunnen ± 25 duiven.
Ook is het mogelijk om een enkel nestkoppeltje in te plaatsen.Zolderhok 5: bevat 4 nestbakken en er is plaats voor ± 40 weduwduivinnen.Mijn zgn.
"quarantainehok".
Hierin zitten 6 nestbakken en ik kan dit hok ook gebruiken om kwekers in te plaatsen. Er zit geen uitvliegklep in. Tijdens het vliegseizoen gebruik ik dit hok voor duiven die te laat en/of oververmoeid thuiskomen. Hier kunnen ze lekker bijkomen. Meestal ligt er dan veel stro in. Als ik deze oververmoeide duiven met mijn vliegduiven naar buiten laat, houden ze de ploeg op en zijn zeer snel een prooi voor de altijd aanwezige havik of sperwer vrouwtje.In het zolderhok is een gedeelte gereserveerd voor de opslag van voer en korven en er is een keuken in geplaatst met watervoorziening.
Er is tevens ruimte voor aanvliegers en een zgn. "ziekenboeg".De tuinhokken zijn voorzien van loketkasten en schapjes en een 9-tal nestbakken.
Over de gehele lengte zit er een ren voor. Met schuiframen kan de ren afgeloten worden, maar ze staan altijd open, in de zomer en in de winter.
Hierin is plaats voor ± 125 jonge duiven.

Terug naar de inhoud