Ga naar de inhoud

2022

Kweekduiven > Kweekduiven > Noël Peiren
Bezoek Noël Peiren

Vrijdagochtend 24-06-2022 ik om 7.30 uur in de auto gestapt en naar Boelenslaan gereden. Het was warm weer en dat is het veel vaker als we naar België gaan. We zijn eerst naar Zetten gereden, naar Jan Sival waar in het kader van de jaarlijkse duivenruil van de NFC 2 duiven hebben uitgewisseld. Jan kreeg uit onze Peiren kwekers 2 jongen in ik kreeg 2 uit de “Vroege Vogel” van sportvriend Ad van Heijst. Ook had Jan nog 2 duiven van Gijs Verweij meegenomen voor het kweekcentrum uit de lijnen van Arjan Beens via Ronald Geerdink. Door de boerenprotesten was dat erbij gebleven.

Na heerlijk regionaal gebak en een paar lekkere kopjes koffie zijn we richting België vertrokken. We zaten wel in de hoofprijzen wat files betreft. Bij de ring om Antwerpen hebben we 2 uur verspeeld, maar je moet wel indicatie tijden gebruiken, maar als het anders loopt, dan loopt het anders!!
Rond 15.30 uur kwamen aan in Zedelgem en werden gelijk getrakteerd op koffie met koek en Belgische chocolade. Zowel Noël als Liliane worden fysiek minder, de leeftijd begint een rol te spelen. Die conclusie hadden bij ons vorige bezoek ook al getrokken. Noël  is nu 80 jaar en heeft longontsteking en Corona achter de rug. Hij is opgehaald met de ambulance, maar wilde diezelfde dag weer naar huis om zijn duiven te verzorgen!
Uiteindelijk hebben we 4 jongen meegenomen, 2 uit het oude stamkoppel van 2009 en 2013, 2 uit de lijnen van Noël x Koopmans uit de Red Bullens. De stambomen worden nog nagestuurd.

Rond een uur of 17.00 uur zijn we richting Brakel vertrokken om 2 jongen (en 2 eieren) uit een samenkweek met Gerdy van Overwaele op te halen. Dit is vanaf Zedelgem nog een goed uurtje rijden door een prachtig glooiend landschap. Ook daar werden erg gastvrij onthaald. Gerdy is bakker en had speciaal regionaal gebak gemaakt en ook nog voor het thuisfront meegegeven.
Gerdy had veel hokken staan achter zijn huis en is in het verleden al zeer succesvol geweest met duiven van Noël Peiren. Ook hebben we werkelijk prachtig duiven mogen bekijken. Na een zeer gezellig anderhalf uur duivenpraat zijn we weer richting het noorden gegaan. We kwamen om 23.00 uur thuis aan en hadden ruim 900 km gereden.
Heb die nacht prima kunnen slapen, waarvan akte.

Foto impressie:

Noël en Simon in gesprek over de succesvolle Peiren bij ons op de hokken.
Foto's van 1e Grand Prix St. Vincent (1183 km) 2021 en de 1e NPO Limges (875 km) 2019

Ze worden wat ouder, maar vormen nog een prima team!

Gerben en Noël nog druk in de stambomen.

Hier gaan de 2 jongen uit het oude stamkoppel in de korf naar Friesland.

Hieronder de stambomen van de 4 nieuwe aangeschafte Peiren duiven:

Doffer:

Ringnummer:
Belg 22-3076078

Duifnaam: Kleinzoon 1e Nat. BOURGES
Kleur : Kras
Geslacht: doffer

Opmerkingen:
Uit oude STAMLIJNEN van Noël.
Rechtstreeks van Noël Peiren Zedelgem.Duivinnen:

Ringnummer:
Belg 22-3076029

Duifnaam: Kleindochter SPANJAARD
Kleur : Kras
Geslacht: duivin

Opmerkingen:
De "SPANJAARD" vloog 18e Nat. Dax op 5.189 d. en 27e Nat. Irun op 5.252 d.
Rechtstreeks van Noël Peiren Zedelgem.


Ringnummer:
Belg 22-3076038

Duifnaam: Kleindochter RED BULLENS x LEONIDAS
Kleur : Roodkras
Geslacht: duivin

Opmerkingen:
Uit ruilduiven Noël Peiren met Gerard Koopman
Rechtstreeks van Noël Peiren Zedelgem.


Ringnummer:
Belg 22-3076079

Duifnaam: Kleindochter 1e Nat. BOUREGES
Kleur : Kras
Geslacht: duivin

Opmerkingen:
Uit oude STAMLIJNEN van Noël.
Rechtstreeks van Noël Peiren Zedelgem.


Terug naar de inhoud