Ga naar de inhoud

De eerste jongen op het kweekcentrum

Begin januari een deel van de kweker gekoppeld

In januari 2023 hebben we een deel van onze kwekers eerder gekoppeld dan gebruikelijk, vanwege diverse buitenlandse verplichtingen (afspraken).
De meeste van deze gekweekte jongen worden begin maart met de beurs in Houten opgehaald. Zo gaat deze gehele ronde naar liefhebbers in Denemarken, Roemenië, Engeland, Portugal en België.

De koppels van Bak 71 tot en met Bak 109 zijn daarom begin januari gekoppeld.

De overige kweekkoppels worden rond 1 maart gekoppeld en deze koppels worden dan op onze website geplaatst.

De Pro-Forma stambomen van onze koppels zijn te vinden op onze website onder:

Kweekduiven - geformeerde kweekkoppels - kweekkoppels 2023 A - B - C - D

Zoals gebruikelijk koppelen we onze beste kwekers om na 2 a 3 ronden. We gaan dan sterk intelen of juist een bepaalde kruising proberen.
Simon Kuipers | 29/1/2023

Simon zijn beste JELLEMA meerdaagse fondduif

MARATHON man, de beste Jellema meerdaagse fonddoffer in Oudega

De 19-1218846 is een uitstekende meerdaagse fonddoffer die vroeg speelt op de langste afstanden. Zo was hij in 2021 mijn 2e duif op St. Vincent met een 17e Grand Prix op 1183 km en mijn 1e duif op Dax op 1164 km. Hij is 6x gespeeld en vloog 6x prijs. Zijn nestmaat, de 19-1218847 maak ik dit jaar klaar voor Barcelona en the “MARATHON man” zelf moet weer voor de nodige (aangewezen) punten zorgen op de nationale vluchten.
Nu al weer druk met de planning bezig voor de vluchten voor volgend jaar. De opzet is om een vijftal duiven naar Barcelona af te vaardigen. Hier willen Gerben en ondergetekende zich meer op gaan richten.
Simon Kuipers | 10/1/2023

Voorjaarsbeurs in expo Houten op 4 en 5 maart 2023

Al weer de 27e Voorjaarsbeurs Expo Houten 2023

Er worden zo’n 5.000 à 6.000 bezoekers verwacht door Pieter Kos.
Kweekcentrum Friesland staat op stand nr. 353 (pal aan het terras in een rijtje met andere exposanten!
Wat kun je zoal verwachten op de beurs:
• De Voorjaarsbeurs blijft de komende jaren een tweedaags evenement.
• Om de kosten te drukken en klaar te zijn voor de toekomst zijn er 3 hallen gehuurd i.p.v. 4
De Voorjaarsbeurs vindt altijd plaats mét producten ook in geval van vogelgriep beperkingen in Houten binnen een 10 km zone.
Ook de aanvraag voor busreizen begint weer opgang te komen. Zelfs van uit Groot Brittannië! Ook van de vele exposanten die jonge duiven ten verkoop aanbieden veel positieve geluiden.
De Formule voor 2023 en 2024:
‎Als gewoonlijk is er ook dit jaar weer ‎‎een levendige duivenhandel.‎‎ ‎‎ ‎‎Daar is in zekere zin veel vraag naar, met name vanuit het buitenland. Niet alleen qua verkoop, maar denk ook eens aan alle one loft races (OLR) die graag hun overtollige of bestelde duiven van de hand willen doen en tegelijkertijd nieuwe duiven aangeleverd willen krijgen. Daarnaast is er een grote groep‎‎ ‎‎die graag spullen wil aanschaffen bij het bedrijfsleven‎‎ ‎‎voor bijvoorbeeld verbouwing van het hok of alvast voor het naderende vliegseizoen. De Voorjaarsbeurs kenmerkt zich al meer dan 25 jaar als een échte verkoopbeurs! Een derde voor de duivensport belangrijk punt is‎‎ ‎‎het onderhouden van contacten.‎‎ ‎‎ ‎‎De Voorjaarsbeurs is immers hét punt om elkaar "live te kunnen treffen", met een kop koffie of andere versnapering erbij is het ontmoeten en bijpraten tijdens een beurs zeer belangrijk. Daarom zijn er nog steeds grote terrassen in de hallen.
Toekomst: Verder is er 2024 natuurlijk een Olympiade, de grotere bedrijven hebben daar standaard een bedrag voor in hun begroting opgenomen, dus een groot verloop van exposanten is niet te verwachten, wellicht in dat jaar geen groei meer in bezoekers. Dus deze beurs van 2023 zal de basis vormen voor het masterplan van de jaren erop volgend.
Simon Kuipers | 9/1/2023
Terug naar de inhoud