Ga naar de inhoud

Lang weekend weg in Ieper (België)

Kweekcentrum Friesland
Gepubliceerd door Simon Kuipers in Duivenliefhebber · 31 maart 2022
Lang weekend weg in België
 
 
Janny en ondergetekende zijn een langweekend weggeweest in West-Vlaanderen. We hadden een prima hotel in Ieper en hebben daar de verschrikkingen gezien die er in de eerste en tweede wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ieper en ook Zandvoorde zijn door de Duisters helemaal plat gebombardeerd. Een "soldaat te paard" kon over heel Ieper heen kijken. Meer dan 150 militaire ere begraafplaatsen  liggen er in de omgeving, erg indrukwekkend. De Last Post wordt sinds 1927 elke avond om 20.00 uur geblazen in de Menenpoort als ere aan al de gevallenen. Je kwam erg veel schoolkinderen en studentengroepen tegen die bezig waren met dit onderwerp. Nu je ziet wat er in Oekraïne gebeurt, mag je rustig zeggen dat Poetin niet veel geleerd heeft van de geschiedenis en hier maar eens een dag rond moet lopen. Misschien brengt hem dat tot inkeer!
 
Voor ons was het allemaal erg indrukwekkend.

Ieper, foto uit 1918

 

Janny in een loopgraaf
(Museum met originele loopgraven in privé bezit vanaf 1922)Menenpoort, voorafgaand aan het blazen van de Last Post. 
Naast gezellig weg hadden we ook een afspraak met Dina Delvaux  en  Marc Decuypere in Zandvoorde. Als je bij hen achterhuis staat zie je voor een deel Wallonië liggen en een stuk van Frankrijk. Hoe mooi kun je het hebben.

Schitterend uitzicht
 


 
Dina en Marc speelden het afgelopen jaar zeer sterk op Barcelona en Narbonne en ze hebben veel duiven van het Kweekcentrum. Hij had 14 jongen voor ons geringd waarvan er 7 naar Oudega gaan en 7 naar Peter Wielinga in Drachten. Het waren prachtige jonge duiven en wij zijn er erg content mee.
 
 
Ook heb ik zijn Barcelona ploeg van 2021 in de hand gehad, de ene nog mooier dan de ander. Vooral uit de lijn van de SIMSON van Cor van der Ploeg zijn Dina en Marc erg succesvol.
 
 
Dina en Marc hebben geen grote aantallen duiven en dito hokken, maar de hokken zijn voor de duiven super gezellig. Ook heeft hij allemaal elektronische foefjes op de hokken die de duiven kunnen verduisteren, bijlichten etc.

De zeer gezellige hokken

 

 

Al de aansturing voor Marc zijn electronica
(voor mij abracadabra)Naast dat we duiven kregen werden we ook nog uitgenodigd voor een heerlijk diner in een prachtig restaurant. De gastvrijheid kon niet op!!
DINA en MARC het was absolute TOP.

(De romantische sfeer straalt ervanaf)


 


Terug naar de inhoud