Ga naar de inhoud

De nieuwe aanschaf is binnen!!

Gisteren 20-01-22 is nieuwe aanschaf binnen gekomen in Boelenslaan.
Ze staat nog op een paar oude pennen en is in de hand een prima duivin.
Wij zijn er erg tevreden over. In maart koppelen we ze aan de rechtstreeks Peiren die ook de vader is an de 1e GRAND PRIX St. Vincent 2021 of zijn nestbroer, ook vader van diverse teletekst duiven.
Later in het seizoen wordt ze nog eens omgekoppeld om met onze Inteelt RED BULLENS.
Dus plannen genoeg!!
Simon Kuipers | 21/1/2022

Nieuwe aanschaf RED BULLENS lijn

Kweekcentrum Friesland heeft uit de succesvolle RED BULLENS lijn een duivin aangeschaft.

Het is een prachtig vale duivin NL21-1587810 uit de RED BULLENS lijn van Gerard Koopman.
Ze komt uit 2X 1E NAT. ACE LEONIDAS | HENDERIKUS FROM TOP PAIRING: “SON LEONIDAS X DTR. HENDERIKUS” LEONIDAS: 1E NAT. ACE ‘14 MARATHON WHZB/TBOTB HENDERIKUS: 2E NAT. ACE ‘18 CAT. MARATHON.
Deze past perfect bij de al door ons eerder aangeschafte doffer uit de RED BULLENS lijn.
Simon Kuipers | 9/1/2022

Verkoop bij TOPPIGEONS start op 26 dec.

Verkoop bij TOPPIGEONS van 26-12-21 tot en met 02-01-21

Als kweekcentrum hebben we 12 jonge duiven van onze beste koppels bij TOP Pigeons in de veiling staan. Dit is de eerste keer dat we gebruik maken van hun diensten. André van Boxtel is onze contactpersoon en ze hebben er met de duivenfoto's van Henk Storm een mooie collectie gemaakt. Wij hebben er alle vertrouwen in.
Simon Kuipers | 24/12/2021

Bonnen verkoop Afd. Friesland '96

Grote Bonnenverkoop t.b.v. de afdeling Friesland
Deze verkoop loopt van 8 december 20:00 uur t.m. 5 januari 21:00 uur
De afdeling Friesland is qua gemiddelde leeftijd de jongste afdeling van de Nederlandse duivensport, tussen de leeftijd van 20 t.m. 50 jaar groeit het aantal leden zelfs in deze afdeling in de laatste 8 jaar.
De afdeling Friesland organiseert eigentijdse activiteiten, zoals het Fuidfestival, waarbij de kampioenen worden gehuldigd. GPS berekeningen om inzichtelijk te maken of beleid ook in de praktijk goed uit de ver komt, etc, etc.
Om dit alles betaalbaar te houden en niet in de vrachtprijs te hoeven door te berekenen, wordt er een gigantische bonnen verkoop georganiseerd.
Deze bonnenverkoop is te vinden op www.duivenveilingen.com
Een 42 tal topliefhebbers uit de afdeling Friesland hebben een bon beschikbaar gesteld voor onze bonnenverkoop.
Wat dacht u van Coen Brugman – Luttelgeest, Johannes Keuning – Rottevalle, Simon Kuipers – Oudega, Hylke van Dijk – Leeuwaren, Wiebren Visser – Haskerhorn, Joas van Zuiden – Swifterbant, Theo Boelens – Leeuwarden, Henri Pander – Balk, Dirk Buwalda – Franeker, Jonkers-Pit – Wolvega, Tjeerd Bakker – Sneek, André Wildervank – Ameland, Fetze Walda – Balk, Jappie Broersma – Sneek, Dirk Huizinga – Bant, Henk Douna – Donkerbroek, P.J. Hiemstra – Stiens, C. Broos – Drogeham, T. Noorman – Wanneperveen, Jan Trompetter – Sint Jansklooster, Fokke Jongsma – Drachtstercompagnie, Ras-Post – Urk, Jan Hoogland – Midlum, G. Bosma – Kootstertille, Huigens-v.d Molen – Bant, Jenna Bosma – Kollumerzwaag, N. Silvius – Sneek, Tj&J. Elzinga – Harkema, W. Wagteveld – Tjalleberd, Casper Silvius – Sneek, Dolf v.d. Stouwe en zoon – Donkerbroek, A. Timmerman – Steenwijk, Jappie de Jong jr – Ee, Peter Bruinenberg – Steenwijk, A. v.d. Wal – Rottum, Jan Kooiker – Ameland, Tjitte&Lesley de Vries – Leeuwarden, Klaas Dijkstra – Twijzelerheide, J&S. Broos – Drogeham, P. de Jong – Twijzelerhede, De Jong&Winsemius – Sexbierum, Durk Zandstra - Jubbega
In de afdeling Friesland leeft de duivensport, hier zijn top duiven, dus pak je kans en doe een bod op een topbon.
Als u technische vragen hebt over het registreren op de website of andere technische vragen kunt u contact zoeken met Simon Zeeman, 06-23801027 of zeemans@me.com .
Wilt u telefonisch op een bon bieden kunt u contact opnemen met Bertram van Zuiden, 06-42451288.
Simon Kuipers | 11/12/2021

Fuid Festival zaterdag 11 december

Afdeling Friesland '96 organiseert gelukkig weer een prijsuitreiking
Op zaterdag 11 december is er eindelijk weer een prijsuitreiking van afd. Friesland ’96. Door de Coronacrisis is dit vorig jaar via een livestream door Jannes Mulder gepresenteerd. Maar nu mogen we elkaar weer onder strikte voorzorgmaatregelen fysiek ontmoeten. De zaal mag 75% van zijn capaciteit gebruiken, dus leden moeten zich van te voren opgeven.
Gelukkig kunnen we gezien de omstandigheden weer wat organiseren al zijn de Coronabesmettingscijfers niet gunstig. Je weet niet wat voor beperkingen er nog aan zitten te komen, maar we gaan er nu voor!!
Simon Kuipers | 4/11/2021

Even op de foto gezet

ROOIE RIKA BEUL NL-1196253 op de foto gezet

Via sportvriend Gijs Verweij is zaterdag 16 oktober de nestbroer van 'Rooie Rika' NL18-1196255 naar onze kweekhokken verhuisd. Deze prachtige sterke rode doffer heeft ringnummer NL-1196253 en heb ik op de foto gezet. Hij was snel gewend sinds zijn aankomst en zat 2 dagen later al tussen de andere kwekers in het bad. Echt iets bijzonders.
Simon Kuipers | 2/11/2021

Peter van Dongen Arnemuiden

Peter van Dongen in een Notendop!!

Peter wordt ’s morgens wakker van het geluid van zijn 2 buren die ook duiven hebben. Hij besluit om bij zijn duiven te gaan kijken, maar er valt nog niets te zien. Rustig loopt hij naar de achterkant van zijn tuin, kijkt nog eens rond om vervolgens weer naar het huis te lopen. Vol ongeloof komt hij halverwege de tuin voorbij zijn spoetnik en ziet in het hoekje een duif zitten. Het is er inderdaad een van Agen en de duif wordt netjes gemeld en blijkt de 3e Nationaal te vliegen. Dit is het begin van een geweldige carrière, want deze crack zou nog veel meer laten zien. ‘Wladimir Klitschko’, vernoemd naar de bokslegende, presteert als jaarling werkelijk fenomenaal en weet zich hierdoor als beste marathonduif WT (WHZB-TBOTB), NPO en Pipa-ranking te klasseren. Een resultaat dat nog nooit eerder vertoond is. Door deze duif is de wereld van Peter van Dongen volledig op zijn kop gaan staan. Ineens is hij in de duivensport wereldberoemd geworden, komen er aanvragen uit binnen- en buitenland en werd hij bijna de dupe van Nederlands meest beruchte duivenmakelaar.
Simon Kuipers | 1/11/2021
Terug naar de inhoud