Ga naar de inhoud

OUD Peiren koppel weer op jongen

OUDE Peirens weer op jongen
De SUPER KWEKER 340 08-2019340 is een rechtstreekse Noël Peiren doffer waar al diverse teletekst duiven uit zijn gekomen. Hij heeft met de B11-3167650 nu weer bevruchte eieren die dit weekend zijn uitgekomen. De doffer is 14 jaar oud en de duivin is 11 jaar oud. Zij is ook de moeder van de 1e GRAND PRIX St. Vincent 2021
Afd. Friesland '96 op 1183 km '21 en komt uit de Lijn van de Wondere Peiren: 1e Wereldkampioen + 1e N.P.O Grote fond.
Heel mooi dat onze oudgedienden hun plicht nog zo goed vervullen!
Simon Kuipers | 3/4/2022

Zeer geslaagde voorjaarsbeurs in Houten

Beurs in Houten 5 en 6 maart

Het was zaterdag erg druk op de beurs en zondag was het gezellig druk.
We hebben weer veel sportvrienden gesproken en er zijn nog nooit zoveel duiven van kweekcentrum Friesland van liefhebber verwisseld tijdens een beurs.
Al met al zijn het wel intensieve dagen, zaterdag 5.30 uur in de auto en om 19.30 uur thuis. Zondag een uurtje later weg en we waren 17.00 uur thuis. Daarna met elkaar uit eten geweest, ook altijd gezellig. Dan kun je wel slapen die nacht!!
Maandag alles schoonmaken en opruimen en staat het stand inventaris weer klaar voor de volgende beurs.
Nu gaan we ons weer storten op de kweek, de duiven komen nu op eieren en dan begint de cyclus opnieuw. Wij hebben er weer zin in.

Ook Jelle Jellema met Jan Willems waren nog bij ons op bezoek. Altijd leuk!!

Simon Kuipers | 9/3/2022

Voorjaarsbeurs Houten stand nummer 364

De voorjaarsbeurs vindt plaats op 5 en 6 maart.
Met ruim 150 exposanten staat er weer een leuke Voorjaarsbeurs op de kalender.
Precies twee jaar nadat de Corona pandemie zijn intrede deed en wij onze levensstijl en gewoontes hebben moeten aanpassen om ons zelf en onze naasten en dierbaren te beschermen mag er gelukkig weer veel meer. Laten we hopen dat we deze nare periode voorgoed achter ons kunnen laten.
Bezoekers
Let op; in tegenstelling tot wat u in de advertenties leest gaan de deuren op zaterdag voor bezoekers open om 8.30 uur om al te lange rijen te voorkomen!!! Op zondag zijn de openingstijden voor bezoekers van 9.00 - 14.00 uur.
Simon Kuipers | 25/2/2022

Dit weekend koppelen we de kwekers.

Op 25 en 26 februari koppelen we de kwekers op het kweekcentrum
De verwachtingen van het weer zijn best redelijk te noemen. De duiven zien er prachtig uit. Vorige week zijn de hokken ontsmet en de duiven zijn er helemaal klaar voor.
Volgend weekend is het Houten, waarop wij ook weer met onze stand staan. Gerben heeft vrijdag 25 februari en maandag 28 februari gesnipperd, zodat hij alle tijd heeft om het koppelen goed te begeleiden.
In concreto betekent het, dat onze jongen eind april gereed zijn. Dus voor diegene die een bon gekocht heeft, kan het best rond half april contact opnemen met Gerben (06-53496032) of Simon (06-53339353).
Misschien tot volgend weekend in Houten.
Simon Kuipers | 25/2/2022

Voorjaarsbeurs Houten op 5 en 6 maart

De voorjaarsbeurs in Houten wordt gehouden op zaterdag 5 maart en zondag 6 maart.

In het weekend van zaterdag 5 maart en zondag 6 maart wordt de voorjaarsbeurs in Houten gehouden met inachtneming van de dan geldende Coronaregels. Er zijn de afgelopen winterperiode al zoveel duivensport activiteiten niet door gegaan, dus nu de voorjaarsbeurs gelukkig wel.
Wij als Kweekcentrum Friesland zijn natuurlijk van de partij en genieten altijd erg van alle binnen- en buitenlandse contacten op de beurs.
We staan op standnummer 364 (achter PIPA) en hopen elkaar daar weer te treffen.
Gerben en Simon
Simon Kuipers | 6/2/2022
Terug naar de inhoud