Ga naar de inhoud

Hokken in de sneeuw op 1 april 2022 (geen grap!)

Je zou bijna zeggen een 1 april grap, maar de werkelijkheid is anders!
Net terug van een mooie fietsvakantie in België met heerlijk fiets weer en dan kom je thuis en waan je je in de winter. Achter huis ligt ca. 10 cm sneeuw en ik moest de laarzen aanhebben om bij de achterste hokken te komen. Hele gewaarwording!
Binnenkort de eerste wedvluchten voor de snelle mannen en vrouwen, maar dan moet het weer zich nog wel even aanpassen.
Simon Kuipers | 1/4/2022

Lang weekend weg in Ieper (België)

Lang weekend weg in België

Janny en ondergetekende zijn een langweekend weggeweest in West-Vlaanderen. We hadden een prima hotel in Ieper en hebben daar de verschrikkingen gezien die er in de eerste en tweede wereldoorlog hebben plaatsgevonden. Ieper en ook Zandvoorde zijn door de Duisters helemaal plat gebombardeerd. Een soldaat te paard kon over heel Ieper heen kijken. Meer dan 150 ere begraafplaatsen liggen er in de omgeving, erg indrukwekkend. De Last Post wordt sinds 1927 elke avond om 20.00 uur geblazen in de Menenpoort als ere aan al de gevallenen. Je kwam erg veel schoolkinderen en studentengroepen tegen die bezig waren met dit onderwerp. Nu je ziet wat er in Oekraïne gebeurt, mag je rustig zeggen dat Poetin niet veel geleerd heeft van de geschiedenis en hier maar eens een dag rond moet lopen. Misschien brengt hem dat tot inkeer!
Voor ons was het allemaal erg indrukwekkend.

Naast gezellig weg hadden we ook een afspraak met Marc en Dina Decuypere in Zandvoorde. Als je bi hem achterhuis staat zie voor een deel Wallonië liggen en een stuk van Frankrijk. Hoe mooi kun je het hebben.

Hij speelde het afgelopen jaar zeer sterk op Barcelona en Narbonne en heeft veel duiven van het Kweekcentrum. Hij had 14 jongen voor ons geringd waarvan er 7 naar Oudega gaan en 7 naar Peter Wielinga in Drachten. Het waren prachtige jonge duiven en wij zijn er erg content mee.

Ook heb ik zijn Barcelona ploeg van 2021 in de hand gehad, de ene nog mooier dan de ander. Vooral uit de lijn van de SIMSON van Cor van der Ploeg is hij erg succesvol.

Marc heeft geen grote aantallen duiven en grote hokken, maar zijn hokken zijn voor duiven super gezellig. Ook heeft hij allemaal elektronische foefjes op de hokken die de duiven kunnen verduisteren, bijlichten etc.

Naast dat we duiven kregen werden we ook nog uitgenodigd voor een heerlijk diner in een prachtig restaurant. De gastvrijheid kon niet op!!

Simon Kuipers | 31/3/2022

Succes in Oudega op Bergerac/Libourne

4e en 10e GRAND PRIX Bergerac/Libourne op 1037 km
Wederom de 2 dezelfde duivinnen voorop als op Periqueux (965 km), maar nu in omgekeerde volgorde. Om 3.10.14 uur werd HILTJE NL19-1218826 geklokt en om 4.10.04 uur werd FREEKY NL19-1218874 geregistreerd. Het was echt donker en zwaar bewolkt met regelmatig regen, een wonder dat duiven hierdoor in het holst van de nacht naar huis kunnen vliegen. Had wel alle lichten aan in de hokken en de bouwlampen stonden ook aan, maar desondanks vind ik het een zeer bijzonder gegeven. Eddy Bloemen in Staphorst en Pieter Vreeling in Bodegraven hadden ook nachtvliegers uit onze kwekers.
Simon Kuipers | 9/8/2021

Jonge duiven klaar voor de natour

De jonge duiven zien er perfect uit.

Ze zijn niet verduisterd, niet gekuurd, van alles niets. Alleen geënt en ze hebben een luizendruppeltje gehad. Voor de rest puur natuur. Elke dag gooi ik een bak met doorgeschoten andijvie, sla of iets anders in de hokken. In no time zijn deze groentes verdwenen. Een lust om te zien.
De jongen zijn nu 2 keer opgeleerd en volgende week nog 2 keer en dan met de afdeling mee. Kunnen ze ervaring opdoen voor volgend jaar.
Vroeg vliegen is geen must, thuis komen is het devies.
Simon Kuipers | 4/8/2021

De Reislustige

De Reislustige Peiren doffer.
De 19-1218890 is gespeeld op de overnacht op Periqueux, dat is 965 km. Ze zijn gelost op vrijdag 18-06-2021 om 15.30 uur. Hij was zaterdag en zondag nog niet thuis, maar maandag kreeg ik via facebook een bericht dat de doffer bij sportvriend Flemming Andersen, Odense Denmark zat. Hij is dus flink doorgeschoten en heeft flinke stukken over water afgelegd.
Na een goede verzorging heeft Flemming de duif los gelaten en is op maandag 28 juni weer in Nederland aangekomen.
Via de GPS-tracks kom je er achter dat duiven enorme afstanden afleggen en soms vreemde capriolen uithalen, nu dit is er ook zo’n voorbeeld van.
Simon Kuipers | 29/6/2021
Terug naar de inhoud