Ga naar de inhoud

Bezoek Noël Peiren op zaterdag 9 september 2023

Kweekcentrum Friesland
13 september 2023
Bezoek Noël Peiren op zaterdag 9 september 2023

Vaak als Gerben en ondergetekende naar België gaan is het erg warm, zo ook deze zaterdag in september. De dag begon mistig en deze loste pas op zo rond 10.30 uur. Daarna reed het wel plezieriger. Gelukkig zit er airco in de auto, want op het heetst van de dag was het 34°C en op de terugweg was het om 21.00 uur nog 27/28 °C.

Om 6.35 ben ik in de auto gestapt en heb Gerben opgehaald. De afstand naar Zedelgem is bijna 400 km. We moesten nog een duifje ophalen uit Ulft, dus dat was een stukje omrijden en mede door de hardnekkige mist waren we al met al pas om 13.30 uur op plaats van bestemming. Gelukkig had Noël een goede dag w.b.t. zijn gezondheid en hebben we ook nog een rondje langs de hokken kunnen doen. We zijn zelf in een hok geweest waar nog nooit iemand in was geweest zei Noël. Wij hadden de primeur. In dit hok had hij een ploegje jongen uit zijn beste kwekers zitten en daar hebben wij 5 prachtige jongen uit gezocht. We hebben ook nog een jong van 14 dagen meegenomen uit Inteelt MAJOOR, waar Gerard Koopman zo succesvol mee is, deze lag nog bij de duivin in het kweekhok. Zo rond 15.30 uur zijn we vertrokken. We hadden nog een afspraak met Marc Decuypere uit Zandvoorde België. Met hem hebben we heerlijk op het terras in een café in Zedelgem wat gedronken en over duiven gekletst en natuurlijk wat duiven geruild. Daarna hebben we een bezoek gebracht aan Gerdy van Overwaele in Brakel om uiteindelijk richting Nederland te vertrekken. We waren om 22.30 uur weer terug, dus dat was me het dagje wel!! Heb het ’s avonds niet meer echt laat gemaakt.

Altijd heel plezierig een beoek brengen aan Liliane en Noël.
De gemoedelijkheid straalt erafLiliane druk met de administratieHet blijft een mooi gezicht.Noël was fysiek zo goed vandaag, dat de stoel niet nodig wasUit de nestbak links bovenin komt onze "Jonge MAJOOR"In het specialehok (waar nog niemand in zou zijn geweest!)Op naar het volgende hokNoël altijd nog even enthousiast
Hier bij zijn jonge duiven van 2023Liliane doet de perfecte administratie (niks met de pc, maar wel wel keurig in het schrift)
Ondanks de hoge leeftijd is het nog een perfect teamTerug naar de inhoud