Ga naar de inhoud

Onthulling kunstwerk bij het Friesland College

Kweekcentrum Friesland
Gepubliceerd door Simon Kuipers in Duivenliefhebber · 3 mei 2021

Onthulling tegelkunstwerk

Wat betekent vrijheid voor jongeren van nu? Hoe beleven zij deze vrijheid? Deze vragen stonden vorig jaar centraal tijdens het project ’75 jaar Vrijheid’ in het vak Burgerschap voor studenten van het Friesland College. Hierin gingen onder meer 150 studenten in gesprek met Rob Jetten, toen nog fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer.

In dit kader bezochten ook vijfhonderd studenten het Fries Museum voor de expositie over de bevrijding en vrijheid, met een interactieve rondleiding en afsluitende workshop. In tekst of een tekening vertaalden de studenten hun persoonlijke beleving van ‘Vrijheid’ op een keramische wandtegel. Die tegels worden door studenten van de opleiding Creatief Vakman verwerkt tot
één kunstwerk, dat op 31 mei wordt onthuld:
door Arno Brok, Commissaris van de Koning in Friesland.

De openingshandeling zal worden verricht door het loslaten van (kweekcentrum Friesland) duiven, die symbolisch de vrijheid tegemoet vliegen.

Voor mijn vroegere werkgever werk ik hier natuurlijk graag aan mee.

Maandagmiddag 31 mei aanstaande van 13:30 uur tot 15:30 uur (inloop vanaf 13:00 uur) op de campus van het Friesland College aan de Julianalaan 97 in Leeuwarden.




Terug naar de inhoud